Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Ακόμη ένας θάνατος και 32 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 στην Κύπρο     CNA   Έφτασε στην Κύπρο η πρώτη παρτίδα με ιατρικές προμήθειες από την Κίνα     CNA   Εγκυμονούσα θετική στον κορωνοϊό από την Πάφο γέννησε στο Μακάρειο Νοσοκομείο     CNA   -Σπουδαίος υπερασπιστής της ελευθερίας ο Μανώλης Γλέζος, αναφέρει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης     CNA   
Δελτίο Ειδήσεων ΚΥΠΕ 'ΔΕΚΑ'
ΚΥΠΕ - Ρεβέκκα Γρηγοριάδου - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 31/03/2020 10:07


Ακόμη ένας θάνατος και 16 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid19 στην Κύπρο
Ενας νεκρός, ηλικίας 77 ετών και δεκαέξι νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο ανακοινώθηκαν το απόγευμα. Οι θάνατοι ανήλθαν στους επτά, εκ των οποίων μία γυναίκα και έξι άντρες. Με βάση και τα σημερινά κρούσματα, ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανήλθε στα 230, περιλαμβανομένων των πέντε κρουσμάτων στις Βρετανικές Βάσεις. Πέντε νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοινώθηκαν στα κατεχόμενα. Στο μεταξύ, σε συνολικά 3.332 ελέγχους και 121 καταγγελίες εναντίον οδηγών και πεζών παγκύπρια, προέβη η Αστυνομία.
Η Ευρώπη περιμένει την κορύφωση του COVID-19, οι ΗΠΑ παίρνουν θέσεις μάχης
Η κορύφωση έμοιαζε να παίρνει μορφή χθες σε μια Ευρώπη που σφυροκοπά η πανδημία  του κορωνοϊού η οποία, παρά τον περιορισμό σχεδόν της μισής ανθρωπότητας,  συνεχίζει την ανελέητη προέλασή της, ειδικά στις ΗΠΑ, όπου σήμανε η ώρα της  γενικής κινητοποίησης. Σχεδόν 37.000 άνθρωποι έχουν χαθεί σε διεθνές επίπεδο, στους οποίους προστέθηκε  ένα μωρό, το φράγμα των 11.000 θανάτων έσπασε στην Ιταλία, 812 νέοι θάνατοι  καταγράφηκαν μέσα σε 24 ώρες στην Ισπανία, 418 νεκροί, αριθμός ρεκόρ,  καταγράφηκαν στη Γαλλία: ο μακάβριος απολογισμός της πανδημίας δεν παύει να  γίνεται ολοένα βαρύτερος.  
Πιο αυστηρά μέτρα κυκλοφορίας, ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας
Κατ’ εξαίρεση διακίνηση μόνο μια φορά την ημέρα με την αποστολή sms, χρήση εντύπου μόνο για άτομα άνω των 65, αύξηση της ποινής για παράβαση των μέτρων σε €300, απαγόρευση συνάξεων σε οικίες εκτός από όσους διαμένουν σε αυτά, καθώς και καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας από 21:00 μέχρι τις 06:00 πέραν από τους εργαζόμενους που κατέχουν το ειδικό έντυπο, είναι μερικά από τα νέα πιο αυστηρά μέτρα για σκοπούς καταπολέμησης του κορωνοϊού, που ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου. Επίσης, προέβη σε διευκρινίσεις αναφορικά με εξαιρέσεις.
Αναστολή εργασιών σε εργοτάξια με πέραν των τριών ατόμων
Το Υπουργείο Μεταφορών ανακοίνωσε ότι, σε συνέχεια των προηγούμενων ανακοινώσεων και του τελευταίου Διατάγματος του Υπουργού Υγείας, αναστέλλονται οι εργασίες σε εργοτάξια στα οποία υπάρχει ταυτόχρονη συμμετοχή πέραν των 3 ατόμων από τις 6:00 π.μ της 31ης Μαρτίου 2020 μέχρι τις 06:00 π.μ της 13ης  Απριλίου 2020.
Το Σάββατο στην Κύπρο φορτίο αναλωσίμων που παραγγέλθηκαν από την Κίνα
O Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου ανακοίνωσε στο πλαίσιο διάσκεψης Τύπου ότι μεγάλο φορτίο αναλωσίμων που έχει παραγγείλει η Κυβέρνηση από την Κίνα θα φτάσει στην Κύπρο το Σάββατο. Ήδη έφθασαν από την Αθήνα χίλιες στολές για γιατρούς και νοσηλευτές, οι οποίες εξασφαλίστηκαν από την Κίνα. Ο κ. Ιωάννου ανακοίνωσε, επίσης, την απόφαση της Επιτροπής Φαρμάκων να ενεργοποιήσει τις διαδικασίες για τη διάθεση ικανοποιητικών ποσοτήτων φαρμάκων που προτείνει η συμβουλευτική επιτροπή των επιστημόνων για τον κορωνοϊό. Στο μεταξύ, οι κυβερνητικοί γιατροί δηλώνουν ότι είναι περιορισμένες οι αντοχές των νοσοκομείων. Οι νοσηλευτές εκπέμπουν κραυγή αγωνίας.
Συνέρχεται εκ νέου την Τρίτη η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής για να συζητήσει τις κυβερνητικές εγγυήσεις
Συνέρχεται το απόγευμα της Τρίτης η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών για αποδέσμευση κονδυλίων και για να συζητήσει το νομοσχέδιο για τις κυβερνητικές εγγυήσεις των 2 δισ. ευρώ προς τις τράπεζες. Στο νέο κείμενο του νομοσχεδίου για τις κυβερνητικές εγγυήσεις περιλήφθηκε διάταξη για ενημέρωση της Επιτροπής Οικονομικών από τον Υπουργό Οικονομικών για τα διατάγματα που εκδίδει.
Καμία σχέση COVID 19 και γρίπης, σε 2 εβδομάδες τα αποτελέσματα των μέτρων, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Κολιού
Ο νέος κορωνοϊός COVID 19 δεν έχει καμία σχέση με τη γρίπη και δεν πρέπει να γίνεται τέτοια συζήτηση, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Επίκουρος Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και Πρόεδρος της Ειδικής Επιτροπής του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, Μαρία Κολιού, η οποία εξέφρασε την εκτίμηση ότι σε δύο εβδομάδες θα μπορέσουμε να δούμε το αποτέλεσμα των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας που έχουν επιβληθεί από την Κυβέρνηση.
672,300 άτομα απέκτησαν την ιθαγένεια ενός από τα 27 Κ-Μ της ΕΕ, 3,198 της Κύπρου
Το 2018, περίπου 672.300 άτομα απέκτησαν την ιθαγένεια ενός από τα 27 Κράτη Μέλη της ΕΕ, έναντι 700.600 το 2017 και τα 843 900 το 2016, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat. Στην Κύπρο, 3.198 άτομα απέκτησαν την υπηκοότητα της χώρας το 2018 (-14% λιγότεροι από το 2017). Από αυτούς το 20,6% προέρχεται από το Ηνωμένο Βασίλειο, το 19,6% από τη Ρωσία και το 11,5% από την Ελλάδα.
Την αναστολή των πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου μέχρι 13 Απριλίου ανακοίνωσε η ΚΟΠ
Την παράταση της αναστολής των πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου Α’, Β’, Γ’ Κατηγορίας και Επίλεκτης Κατηγορίας ΣΤΟΚ, καθώς και των Πρωταθλημάτων Γυναικών, Futsal Ανδρών και U19 A’ Κατηγορίας, μέχρι τις 13 Απριλίου, ανακοίνωσε η ΚΟΠ.
Στις 23 Ιουλίου 2021 οριστικά η έναρξη των Ολυμπιακών του Τόκιο, ζημιές 6 δισ. δολαρίων από την αναβολή
Είναι οριστικό, σύμφωνα με τα ιαπωνικά ΜΜΕ, ότι η ημερομηνία έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο είναι η 23η Ιουλίου, 2021. Στο μεταξύ, ζημιές ύψους 6 δισ. δολαρίων θα επιφέρει στην Ιαπωνία η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων κατά ένα χρόνο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Το κεντρικό ρολόι αντίστροφης μέτρησης της πόλης επαναρυθμίστηκε και πλέον δείχνει 478 μέρες μέχρι την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.


*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.

ΔΕΚΑ
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε το δελτίο 10:00 μέσο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
   

Κλείσιμο:31/03/2020
Όγκος:329.623.12
CSE:28  -0.250%
FTSE/CySE: 28.980 28.440  -0.180%
Λευκωσία21°C
Λάρνακα21°C