Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Ακόμη ένας θάνατος και 32 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 στην Κύπρο     CNA   Έφτασε στην Κύπρο η πρώτη παρτίδα με ιατρικές προμήθειες από την Κίνα     CNA   Εγκυμονούσα θετική στον κορωνοϊό από την Πάφο γέννησε στο Μακάρειο Νοσοκομείο     CNA   -Σπουδαίος υπερασπιστής της ελευθερίας ο Μανώλης Γλέζος, αναφέρει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης     CNA   
Επισκόπηση Τουρκοκυπριακού Τύπου
ΚΥΠΕ - Ραλλή Παπαγεωργίου - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 31/03/2020 10:38


Η πλήρης απαγόρευση της κυκλοφορίας που ισχύει και στην Κυπριακή Δημοκρατία και στα κατεχόμενα κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπως και η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, είναι τα κύρια θέματα στον τ/κ Τύπο σήμερα.
 
Η «Αφρίκα» (Αφρική) με τίτλο «Πλήρης απαγόρευση τις νύχτες» αναφέρεται στις χθεσινές αποφάσεις του «υπουργικού συμβουλίου» για την πλήρη απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί, επειδή κάποιοι δεν εφαρμόζουν τις προηγούμενες αποφάσεις. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε σύσκεψη με μάσκες στη Λάπηθο, όπου πήγε χθες ο «υπουργός υγείας» και παρακάθισε σε σύσκεψη με τον «δήμαρχο» και «δημοτικούς συμβούλους» όπου όλοι φορούσαν μάσκες. Αλλού γράφει ότι 243 άτομα παραβίασαν τη μερική απαγόρευση κυκλοφορίας και συνελήφθηκαν από την «αστυνομία» την πρώτη εβδομάδα εφαρμογής του μέτρου.
 
Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού) με τίτλο «Βήμα βήμα στη ΟHAL (ΣΣ: ακρωνύμιο της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στα τούρκικα) αναφέρεται στις χθεσινές αποφάσεις του «υπουργικού συμβουλίου» και ιδιαίτερα στην πλήρη απαγόρευση κυκλοφορίας τις νύχτες. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι χθες εντοπίστηκαν πέντε νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στα κατεχόμενα. Αλλού γράφει ότι 19 Τ/κ του Λονδίνου έχασαν τη ζωή τους στη Βρετανία λόγω του κορωνοϊού.
 
Η «Χαβαντίς» (Είδηση) με τίτλο «Κοινός εχθρός, παρόμοιος πόλεμος» γράφει ότι και στις δύο πλευρές της Κύπρου λαμβάνονται παρόμοια κλιμακούμενα μέτρα εναντίον του κορωνοϊού. Αλλού αναφέρεται σε πικρές ειδήσεις από τη Βρετανία όπου λόγω του κορωνοϊού τη ζωή τους έχουν χάσει μέχρι σήμερα 19 Τ/κ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι λόγω της έντονης βροχόπτωσης και υποχώρησης του εδάφους, δεν είναι προσβάσιμος πλέον ο δρόμος προς το νεκροταφείο στον Άγιο Αμβρόσιο Κερύνειας.
 
Η «Κίπρις» (Κύπρος) με τίτλο «Απαγορεύεται η κυκλοφορία» αναφέρει ότι και στις δύο πλευρές έχει απαγορευθεί πλήρως η κυκλοφορία τις νύχτες ως αποτρεπτικό μέτρο για την εξάπλωση του κορωνοϊού. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το 80% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων θα πτωχεύσει, σύμφωνα με τον πρόεδρο του αντίστοιχου επιμελητηρίου. Αλλού γράφει ότι θα παραχωρηθούν χαμηλότοκα δάνεια για τις επιχειρήσεις.
 
Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη) με τίτλο «Το ζήσαμε κι αυτό» αναφέρεται στις ουρές και την πολυκοσμία χθες στις τράπεζες, παρά τις προειδοποιήσεις των ειδικών και των τραπεζικών αρχών για τα μέτρα προφύλαξης. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στα νέα κρούσματα στις δύο πλευρές, τον συνολικό αριθμό και τον αριθμό των θανάτων. Αλλού γράφει ότι τώρα μπορούν να υποβληθούν αιτήσεις για το βοήθημα των 1500 ΤΛ (215 ευρώ) από εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.

(ΚΥΠΕ/ΡΠΑ/ΓΒΑ)

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:31/03/2020
Όγκος:329.623.12
CSE:28  -0.250%
FTSE/CySE: 28.980 28.440  -0.180%
Λευκωσία21°C
Λάρνακα21°C