Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Υπόθεση φόνου εκ προμελέτης σχετικά με τον εντοπισμό δεύτερης σορού διερευνά η Αστυνομία εναντίον του 35χρονου     CNA   Συνάντηση με τον Ρώσο Πρόεδρο θα έχει στην Κίνα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης     CNA   Ανησυχία Επιτροπής Ανάπτυξης πόλης και Επαρχίας Λάρνακας για καθυστέρηση του έργου λιμανιού – μαρίνας     CNA   Επιχείρηση της Αστυνομίας σε υποστατικό τυχερών παιχνιδιών, στη Λεμεσό
Εκπομπή για Ομογένεια
ΚΥΠΕ - Κώστας Σταυρινός - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 22/04/2019 07:22


Συνάντηση με τον Ρώσο Πρόεδρο θα έχει στην Κίνα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης
---------------------------
Συνάντηση με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαδιμίρ Πούτιν θα έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης την ερχόμενη εβδομάδα στην Κίνα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις του ΚΥΠΕ, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, είπε ότι τη Δευτέρα το απόγευμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναχωρεί για την Κίνα ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της χώρας, όπου, εκτός από τη σημαντική διεθνή διάσκεψη στην οποία θα συμμετάσχει (Belt and Road Forum), θα έχει και διμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κίνας αλλά και συνάντηση με τον Ρώσο Πρόεδρο.

Ερωτηθείς τί θα συζητήσει με τον Ρώσο Πρόεδρο, ο κ. Προδρόμου είπε ότι η συζήτηση θα περιλαμβάνει το Κυπριακό, τις διμερείς σχέσεις και διεθνή θέματα και η συνάντηση εντάσσεται στις ενέργειες του Προέδρου με όλα τα μέλη του ΣΑ του ΟΗΕ στο πλαίσιο των προσπαθειών για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και του ρόλου που επιζητούμε να διαδραματίσει το ΣΑ του ΟΗΕ σε μια ενδεχόμενη λύση του Κυπριακού.

Στόχος του ΠτΔ η επανέναρξη των συνομιλιών το συντομότερο δυνατόν, είπε στο ΚΥΠΕ ο Προδρόμου
----------------------------------------------
Στόχος του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη είναι το συντομότερο δυνατό, μέσα από τη σωστή βάση, να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.

Κληθείς από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει δημοσιεύματα στον Τύπο ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ προσανατολίζεται να συγκαλέσει διάσκεψη για την Κύπρο το καλοκαίρι, είπε ότι εκείνο που υπάρχει αυτή τη στιγμή και είναι συγκεκριμένο, είναι τόσο η θέληση του ΓΓ του ΟΗΕ όσο και η προσπάθεια της απεσταλμένης του Τζέιν Χολ Λουτ για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Ο κ. Προδρόμου είπε ότι η Τουρκία προκαλεί σκόπιμα καθυστέρηση και αποφεύγει την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

"Υπενθυμίζω ότι η τουρκική  πλευρά πρώτα με την Τουρκία να θέτει ορόσημα καθυστέρησης αλλά ταυτόχρονα και με τον Τ/κ ηγέτη να αποφεύγει οποιαδήποτε συνάντηση, η τουρκική πλευρά είναι που μέχρι τώρα  από το προηγούμενο φθινόπωρο που διορίστηκε από τον ΓΓ του ΟΗΕ η κ. Λουτ, προκαλεί σκόπιμα καθυστέρηση και αποφεύγει την επανέναρξη". 

Ο κ. Προδρόμου τόνισε ότι στόχος του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι το συντομότερο δυνατό μέσα από τη σωστή βάση να ξεκινήσουν ξανά οι διαπραγματεύσεις.
 
Είπε ότι τώρα θα πρέπει να συζητηθεί η έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ προς το Συμβούλιο Ασφαλείας και σημείωσε ξανά ότι σε γενικές γραμμές η έκθεση αυτή είναι θετική "με κυριότερο σημείο το ότι τα ΗΕ επιμένουν και είναι πρόθυμα για να υποβοηθήσουν την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. Η δική μας πλευρά ανταποκρίνεται θετικά. Ουσιαστικά αναμένουμε από την πλευρά της Τουρκίας".  
 
Ο κ. Προδρόμου κλήθηκε επίσης να σχολιάσει δημοσίευμα του "Φ" σύμφωνα με το οποίο η Τουρκία δια του ψευδοκράτους ενημέρωσε τον ΟΗΕ για έρευνες εντός της κυπριακής ΑΟΖ.  Αφού σημείωσε ότι "οποιοδήποτε διάβημα ή επίσημο έγγραφο από το παράνομο κράτος - τα Ηνωμένα Εθνη έχουν πει ότι το κράτος αυτό είναι παράνομο, το καθεστώς αυτό δεν υπάρχει - οποιοδήποτε διάβημα είναι ωσάν να μην έγινε".

Γενικότερα όμως, πρόσθεσε, πρόκειται για τις μόνιμες απειλές της τουρκικής πλευράς στη βάση μιας αυθαίρετης και παράνομης προσέγγισης σε δύο επίπεδα. "Πρώτα από όλα η Τουρκία να μην αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία - είναι το μόνο κράτος που δεν την αναγνωρίζει - την απάντηση την παίρνει από τις διεθνείς συμφωνίες που έχει η Κυπριακή Δημοκρατία, διακρατικές συμφωνίες με τα γειτονικά κράτη για καθορισμό της ΑΟΖ, την υποστήριξη των μεγάλων δυνάμεων των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της ΕΕ ρητά με τη στήριξη στα κυριαρχικά δικαιώματα της ΚΔ στον φυσικό πλούτο και στην ΑΟΖ, επομένως όλα αυτά που κάνει η Τουρκία πέφτουν στο κενό".

Πενταμερή Κύπρου, Ελλάδας, Ιορδανίας, Αιγύπτου και Ιράκ στην Κύπρο, ανακοίνωσε ο Δ. Συλλούρης
--------------------
Πενταμερής Σύνοδος σε επίπεδο Προέδρων Κοινοβουλίων θα πραγματοποιηθεί πριν από το Καλοκαίρι, στην Κύπρο, μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας, Ιορδανίας, Αιγύπτου και Ιράκ, όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης.

Ο κ. Συλλούρης μιλούσε κατά την αναχώρησή του από το Κοινοβούλιο της Αιγύπτου όπου, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Αίγυπτο, είχε μαζί με αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων συνάντηση με τον Πρόεδρο του αιγυπτιακού Κοινοβουλίου Ali Abdel-Aal και με πολυμελή κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία της Αιγύπτου, ξεναγήθηκε στον χώρο του κοινοβουλίου και παρακάθισε σε γεύμα που παρέθεσε ο κ. Abdel-Aal προς τιμήν του.

Σε δικές του δηλώσεις ο Πρόεδρος της Βουλής της Αιγύπτου εξέφρασε την στήριξη της Αιγύπτου στην Κύπρο και στην άσκηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων στην ΑΟΖ της, σημειώνοντας παράλληλα ότι αυτή την στήριξη την εκφράζουν σε διεθνή φόρα στα οποία δεν συμμετέχει η Κύπρος και ιδιαίτερα στον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας.

«Οι συνομιλίες που είχαμε με τον φίλο Πρόεδρο του κυπριακού Κοινοβουλίου δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μια επιβεβαίωση των ισχυρών δεσμών που συνδέουν τις δυο φίλες χώρες μας», ανέφερε ο κ. Abdel-Aal μιλώντας μέσω διερμηνέα. Συζητήσαμε, είπε, «για όλα αυτά τα θέματα που μας απασχολούν τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και σε περιφερειακό και διεθνές».


Εξαήμερη κράτηση στον 35χρονο υπολοχαγό σε σχέση με υπόθεση φόνου δεύτερης γυναίκας
--------------------------------------------------------
Το επαρχιακό δικαστήριο Λευκωσίας ενέκρινε την Κυριακή αίτημα της Αστυνομίας για εξαήμερη προσωποκράτηση του 35χρονου υπολοχαγού σε σχέση με υπόθεση φόνου δεύτερης γυναίκας, η σορός της οποίας ανασύρθηκε το Σάββατο από το φρεάτιο στο Μεταλλείο Μιτσερού.
 
Ο 35χρονος τελεί υπό κράτηση και για την υπόθεση φόνου της 38χρονης Mary Rose.
 
Σύμφωνα με τα όσα λέχθηκαν στο δικαστήριο, ο 35χρονος φέρεται να παραδέχθηκε σε κατάθεση του ότι γνώρισε την δεύτερη γυναίκα μέσω συγκεκριμένου διαδικτυακού μέσου γνωριμιών και ενώ έκαναν σεξ, την έπνιξε.
 
Στο μεταξύ, πηγή της Αστυνομίας δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι επανάρχισαν από το πρωί οι έρευνες της Αστυνομίας στη λίμνη του Ξυλιάτου για τον εντοπισμό της σορού της εξάχρονης κόρης της 38ης γυναίκας Mary Rose, το πτώμα της οποίας που ανασύρθηκε από το φρεάτιο στο Μιτσερό. Οι αστυνομικές έρευνες γίνονται και με την συμμετοχή ομάδας δυτών της Λιμενικής.
 
Έρευνες πραγματοποιεί η Αστυνομία και στο φρεάτιο στο Μιτσερό ενώ μελετώνται διάφοροι τρόποι για να μπορούν να γίνουν περαιτέρω εξετάσεις στο φρεάτιο, έχοντας πάντα υπόψη ότι ακόμη αναζητείται η 6χρονη, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ η ίδια πηγή.

Υπόθεση φόνου εκ προμελέτης σχετικά με τον εντοπισμό δεύτερης σορού διερευνά η Αστυνομία εναντίον του 35χρονου
----------------------
Υπόθεση φόνου εκ προμελέτης και απαγωγής με σκοπό το φόνο εκ προμελέτης σχετικά με τον εντοπισμό της δεύτερης σορού, άγνωστης γυναίκας στο φρεάτιο του μεταλλείου, στο Μιτσερό, διερευνά η Αστυνομία εναντίον του 35χρονου, ο οποίος τελεί ήδη υπό οκταήμερη κράτηση σχετικά με τον εντοπισμό της πρώτης σορού στις 14 Απριλίου.
 
Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα η Αστυνομία, αναφέρεται ότι στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης εντοπισμού νεκρής γυναίκας στις 14 Απριλίου, 2019 σε φρεάτιο μεταλλείου που βρίσκεται στην επαρχία Λευκωσίας, συνεχίστηκαν και χθες οι έρευνες της Αστυνομίας, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και δεύτερης σορού άγνωστης γυναίκας στο φρεάτιο του μεταλλείου.

Για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με τον εντοπισμό της δεύτερης σορού συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση ο 35χρονος, ο οποίος τελεί ήδη υπό οκταήμερη κράτηση σχετικά με τον εντοπισμό της πρώτης σορού στις 14 Απριλίου, προστίθεται.

 
Επαφές Ειρήνης Χαραλαμπίδου στην Αγία Πετρούπολη
-----------------------------------------
Χωριστές επαφές με αξιωματούχους της πόλης αλλά και με ακαδημαϊκές σχολές πραγματοποίησε η βουλευτής Ειρήνη Χαραλαμπίδου, στο πλαίσιο συμμετοχής της σε συνέδριο για την καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας στην Αγία Πετρούπολη.
 
Όπως αναφέρει ανακοινωθέν της Βουλής, η κ. Χαραλαμπίδου είχε συνάντηση με την Επικεφαλής του Τμήματος Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Αγίας Πετρούπολης, Φατίμα Ελόεβα καθώς και άλλα μέλη του διδακτικού προσωπικού και φοιτητές του Τμήματος.

Η κ. Χαραλαμπίδου έτυχε ενημέρωσης για την ύλη την οποία διδάσκονται οι φοιτητές, την ακαδημαϊκή δραστηριότητα που αναπτύσσει το Τμήμα τόσο εντός της Ρωσίας όσο και διεθνώς, τις συνεργασίες του με άλλα Πανεπιστήμια περιλαμβανομένου του Πανεπιστημίου Κύπρου, καθώς και για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει. Εξέφρασε δε την συγκίνησή της για την εκτίμηση της οποίας απολαύουν εντός της Ρωσίας η αρχαία, βυζαντινή και σύγχρονη ελληνική γλώσσα, η λογοτεχνία και ο πολιτισμός αλλά και για την ύπαρξη κλασικού γυμνασίου στην Αγία Πετρούπολη όπου οι μαθητές μαθαίνουν την αρχαία ελληνική γλώσσα.

Τέλος, ανταλλάγηκαν απόψεις για το ρωσικό εκπαιδευτικό σύστημα γενικότερα και ειδικότερα τη θέση της κυπριακής διαλέκτου και λογοτεχνίας στο εκπαιδευτικό σύστημα της Κύπρου.   

Εξάλλου, χθες, η κ. Χαραλαμπίδου πραγματοποίησε χωριστές συναντήσεις με τον Αντιπρόεδρο της Νομοθετικής Συνέλευσης της Αγίας Πετρούπολης, Σεργκέι Σολοβίοφ και τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Κυβέρνησης της πόλης, Αντρέι Κχλούτοφ. Στις συναντήσεις παρέστη ο Γενικός Πρόξενος της Κύπρου στην Αγία Πετρούπολη, κ. Δημήτρης Άσσος.

Κατά τη συνάντηση στη Νομοθετική Συνέλευση της Αγίας Πετρούπολης, η κ. Χαραλαμπίδου και ο κ. Σολοβίοφ εξήραν εκατέρωθεν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών τόσο στον κοινοβουλευτικό όσο και στον πολιτιστικό και οικονομικό τομέα, σχέσεις οι οποίες εδράζονται στους ιστορικούς δεσμούς φιλίας μεταξύ Κύπρου και Ρωσίας.

Παραιτήθηκε από την προεδρία της Ανόρθωσης ο Λοΐζος Λοΐζου
---------------------------------------------
Ο Λοΐζος Λοΐζου με δήλωσή του ανακοίνωσε την παραίτησή από την προεδρία της Ανόρθωσης, προκειμένου να ανοίξει το δρόμο για την επάνοδο του Χρίστου Πουλλαΐδη.
 
Όπως αναφέρει στη δήλωση παραίτησή του ο κ. Λοΐζου, από τον πρώτη ημέρα εκλογής του στο αξίωμα του Προέδρου του συλλόγου ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ «έταξα ως σκοπό μου να υπηρετώ μόνο τα ιδανικά και τις αξίες της μακρόχρονης Ιστορίας της και βεβαίως τα συμφέροντά της».
 
«Λόγω του τεταμένου κλίματος που επικράτησε τον τελευταίο καιρό μεταξύ του Συλλόγου και του κ. Πουλλαΐδη και επειδή μου γνωστοποιήθηκε από το περιβάλλον του ότι για να επανέλθει στις διαπραγματεύσεις,  προϋπόθεση είναι η παραίτησή μου, θέλοντας να διευκολύνω και να βοηθήσω τη διαπραγμάτευση, για την επάνοδο του κ. Πουλλαΐδη, σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να σταθώ εμπόδιο», προσθέτει.


Ηττήθηκε το ΑΠΟΕΛ από την ΑΕΚ με 1 - 0, μείωσε στους 3 βαθμούς ο Απόλλωνας
-------------
Στους τρεις βαθμούς μειώθηκε η διαφορά του πρωτοπόρου ΑΠΟΕΛ από τον Απόλλων μετά την ήττα με 1 – 0 που γνώρισαν χθες βράδυ οι «γαλαζοκίτρινοι» στην Λάρνακα από την ΑΕΚ στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Β` φάσης του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου.
 
Παρά το γεγονός ότι η ΑΕΚ αγωνιζόταν από το 61΄ με δέκα παίκτες λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινα κάρτα του Ακοράν, η ομάδα της Λάρνακας πέτυχε τέρμα στο 66΄ με τον Γκονζάλεθ, σκορ το οποίο παρέμεινε μέχρι τη λήξη του παιχνιδιού.
 
Μετά τα αποτελέσματα του Σαββατοκύριακου, στον Α΄ όμιλο το ΑΠΟΕΛ έμεινε στους 61 βαθμούς, ο Απόλλωνας ανήλθε στους 58, ενώ η ΑΕΚ ανέβηκε στους 55 και η ΑΕΛ στους 49 βαθμούς.

Στο 1 - 1 έμειναν Απόλλωνας και ΑΕΛ, ισοπαλία 2 - 2 στο ΕΝΠ - Ανόρθωση
 ---------:
Ισόπαλο 1 – 1 έληξε το ντέρμπι της Λεμεσού μεταξύ Απόλλων και ΑΕΛ που έγινε χθες το απόγευμα για την 7η αγωνιστική της Β` φάσης του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου.
 
Η ΑΕΛ προηγήθηκε με τον Γκαστανάγια στο 19΄ για να ισοφαρίσει ο Απόλλωνας με τον Γιούστε στο 72΄. Η ΑΕΛ αγωνιζόταν από το 53΄ με δέκα παίκτες μετά την αποβολή με δεύτερη κίτρινα κάρτα του Κροάτη Αγκάνοβιτς, ενώ ο Απόλλωνας έχασε πέναλτι που το κτύπησε ο Ζελάγια.

Στο Β` όμιλο, Ανόρθωση και ΕΝ Παραλιμνίου έμειναν στην ισοπαλία 2 – 2, σε ένα αγώνα που έγινε στο στάδιο Παραλιμνίου.
 

 
ΚΟΜΜΑΤΑ
-------------
Προδρόμου: Το ΑΚΕΛ επιλέγει συνειδητά ως στόχο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και όχι την αδιάλλακτη στάση της Τουρκίας
----------------------------
Για μια ακόμα φορά, μιλώντας για το Κυπριακό, το ΑΚΕΛ επιλέγει συνειδητά ως στόχο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και όχι την αδιάλλακτη στάση της Τουρκίας, αναφέρει σε γραπτή απάντηση στο ΑΚΕΛ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.
 
«Κάνει όμως λάθος στον στόχο, διότι ξεχνά ότι ο Πρόεδρος από την επαύριο του ναυαγίου που προκάλεσε η Τουρκία στο Κραν Μοντανά ζητά με συνέπεια επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από εκεί όπου είχαν φτάσει», προσθέτει.
 
Και αυτό βεβαίως, αναφέρει ο κ. Προδρόμου, «σημαίνει με δεδομένη βάση των ψηφισμάτων και αποφάσεων των ΗΕ. Αν κάποιος όλο αυτό το διάστημα, σε κάθε ευκαιρία, διαμηνύει ότι πρέπει να βρεθεί ΄άλλο μοντέλο΄ είναι η τουρκική ηγεσία, Πρόεδρος και Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, αλλά και σημαντική μερίδα των Τουρκοκυπρίων πολιτικών», προσθέτει.  
 
Ανοικτό παράθυρο ευκαιρίας στο Κυπριακό βλέπει ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ
---------------------------------
Ανοικτό παράθυρο ευκαιρίας στο Κυπριακό βλέπει ο  πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Σε δηλώσεις του στην ακριτική Τυλληρία για την έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, ο Αβέρωφ Νεοφύτου είπε ότι το παράθυρο είναι ανοικτό για μια νέα διεθνή διάσκεψη για το Κυπριακό. Μίλησε για συνέχιση από το σημείο που σταμάτησε ο διάλογος στο Κρανς Μοντανα, με βάση τις παραμέτρους του Γ.Γ. όπως τις εξέφρασε σε όλες τις πλευρές στο δείπνο της 30ης Ιουνίου με την παρουσία της ευρωπαϊκής επιτροπής και των εγγυητριών δυνάμεων.

Οι παράμετροι του Γ.Γ, συνέχισε ο κ. Νεοφύτου είναι ξεκάθαροι.  Μια ενωμένη Κύπρος θα πρέπει να είναι ένα φυσιολογικό κράτος χωρίς ξένους εγγυητές και κατοχικά στρατεύματα με κατοχύρωσή του ευρωπαϊκού κεκτημένου σε μια πατρίδα που θα δίνει σε όλους τους νόμιμους κατοίκους την ευκαιρία να νοιώθουν την ασφάλεια και την σιγουριά της Ε.Ε .
 
Κληθείς να προσδιορίσει χρονικά την έναρξη μιας νέας διεθνούς διάσκεψης είπε ότι η ε/κ πλευρά είναι έτοιμη να συνεχίσει τις προσπάθειες με βάση τις παραμέτρους Γκουτέρες και το πλαίσιο της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας όπως καθορίζεται από όλα τα ψηφίσματα του ΟΗΕ.
 
Περιοδεία Προέδρου ΔΗΣΥ στον Πύργο Τηλλυρίας
---------------------------------------------
Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου δήλωσε ότι ιδιαίτερα οι ακριτικές περιοχές, όπως και ο Πύργος Τηλλυρίας μπορούν να επωφεληθούν από ευρωπαϊκά προγράμματα στήριξης.

Πολύ περισσότερο συνέχισε, η Ε.Ε. παρέχει τεράστιες προοπτικές για τους νέους ανθρώπους. Σε δηλώσεις στον Πύργο Τηλλυρία τον οποίο επισκέφθηκε συνοδευόμενος από υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος του ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι είναι σημαντικό το μήνυμα  που θα φύγει προς τις Βρυξέλλες στις επερχόμενες εκλογές, ότι η κυπριακή κοινωνία στηρίζει τα κόμματα που πιστεύουν στην Ευρώπη.

Είπε ακόμη ότι μέσα από τις σχέσεις του ΔΗΣΥ με το μεγαλύτερο κόμμα στην Ευρωβουλή, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, που μπορούν να διορθωθούν και λάθη της Ε.Ε. αλλά και να γίνει η Ευρώπη πιο φιλική προς τους πολίτες. Κόμματα που δεν πίστεψαν ποτέ στην Ευρώπη, θέλουν την ψήφο του λαού για να διαλύσουν την Ε.Ε, συνέχισε. Το σπίτι μας, κατέληξε, μπορεί να έχει ρωγμές και ατέλειες αλλά δεν το καταστρέφουμε. Αντίθετα ως καλοί νοικοκύρηδες, είπε ,προσπαθούμε να διορθώσουμε τις ρωγμές.
 
(ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΜΑΝ/ΓΧΡ)
 
 

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:04/16/2019
Όγκος:125.913,01
CSE:70,240  -0,470%
FTSE/CySE:42,210  -0,540%
Λευκωσία21°C
Λάρνακα20°C