Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Αν η ΕΕ ενδώσει στους εκβιασμούς της Τουρκίας θα πλήξει την αξιοπιστία της, λέει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης      CNA   Υπ. Υγείας: Είμαστε έτοιμοι για το μεγάλο βήμα προς όφελος των πολιτών και όλων των δικαιούχων     CNA   Ουδέποτε αναμιγνύομαι στην πολιτική, λέει στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Ελεγκτής     CNA   Στο Ανώτατο παραπέμπει ο Γενικός Εισαγγελέας για περιπτώσεις όπου εγείρεται θέμα αμφισβήτησης εξουσίας     CNA   Η πανδημία ξεσκέπασε χρόνια δομικά προβλήματα της δικαιοσύνης, λέει στο ΚΥΠΕ καθηγητής του Παν. Κύπρου     CNA   ΕΕ και κράτη-μέλη εκφράζουν λύπη για απόφαση των ΗΠΑ να άρουν εξαίρεση σε σχέση με πυρηνικά έργα στο Ιραν

Κομισιόν: €75εκ. για πτήσεις επαναπατρισμού και €80εκ. το ιατρικό απόθεμα του RescEU
ΚΥΠΕ - Αθανάσιος Αθανασίoυ - Βέλγιο/Βρυξέλλες 27/03/2020 14:53


Η Κομισιόν πρότεινε σήμερα να διατεθούν 75 εκατομμύρια ευρώ από τον προϋπολογισμό της ΕΕ για να βοηθήσουν τα Κράτη Μέλη να επαναπατρίσουν υπηκόους τους και να αυξήσουν τον προϋπολογισμό του ιατρικού αποθέματος RescEU.
Περισσότερες από 80 ακόμα πτήσεις επαναπατρισμού προγραμματίζονται τις επόμενες ημέρες και στο πλαίσιο του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της ΕΕ, η ΕΕ συνεισφέρει στο κόστος, βάσει της αρχής της αλληλεγγύης.

Σε ό,τι αφορά το αποθεματικό του RescEU η πρόταση της Κομισιόν θα αυξήσει τον συνολικό προϋπολογισμό του πρώτου αποθέματος ιατρικού εξοπλισμού (ανεμιστήρες, προστατευτικές μάσκες και βασικά ιατρικά εργαλεία) σε € 80 εκατ.

(ΚΥΠΕ)

Η πλήρης είδηση είναι διαθέσιμη στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΚΥΠΕ. Αίτηση Συνδρομητή

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:29/05/2020
Όγκος:74.640.84
CSE:47.880  0.740%
FTSE/CySE:28.450  0.740%
Λευκωσία26°C
Λάρνακα27°C